10 zanimljivih činjenica o gerbilima

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O EVROVIZIJI (Srpanj 2019).

Anonim

Postoji mnogo različitih vrsta gerbila, iako je mongolski gerbil najčešće čuvan kao kućni ljubimac. Oni su rodni u obitelji glodavaca koji se prirodno nalaze u pustinjskim područjima Afrike, Indije i Azije. To ih čini vrlo vještima u rješavanju vrućih temperatura, iako se bave britanskom klimom samo u redu u sigurnosti zatvorenog kaveza.

Nisu najbolji u penjanju, ali se mogu brzo kretati po potrebi i vole bušiti u pješčanim ili labavim okolinama. Imajući nekoliko gerbila u velikom kavezu s dubokim slojem posteljice može biti fascinantno gledati kako probijaju i stvaraju tunele.

Gerbils su popularni kućni ljubimci u Velikoj Britaniji i naći ćete savršen jedan za vas u našem gerbil usvajanje odjeljak smo sigurni. Pomaže vam da saznate koliko god možete o kućnim ljubimcima koje ćete usvojiti prije no što ga uzmete kući, tako da u ovom članku ima 10 zanimljivih činjenica o gerbilima koje možda niste poznati.

1. Gerbilovi žive u jazbinama u divljini

U divljini kolonija gerbila mogu graditi opsežnu mrežu jazbina. Oni stvaraju organizirani sustav s tunelima koji vode na područja koja sadrže hranu, gnijezdo i rute. Te jazbine mogu ići dublje od 1, 7 metara i širiti preko 6-8 metara.

Iako nije neophodno da pokušavate replicirati rasplodnu konfiguraciju u svojem kavezu, sve što možete učiniti da im pomognete ispuniti ovaj prirodni instinkt povećat će sreću. Obično je dovoljan duboki sloj posteljine u njihovu kavezu, što im daje priliku da se kopaju i kopaju.

2. Gerbilovi vole sakupiti

Gerbils će prikupiti mnogo više hrane nego što im je potrebno. U njihovim podzemnim dućanima hrane uvijek dodaju više hrane, često nad popunjavanjem prostora koji su napravili i što je rezultiralo rastvaranjem hrane.

Nemaju šalice za obraz kao hrčak, ali vrlo brzo mogu nositi hranu naprijed-nazad kako bi se zalihe, često radeći zajedno u brojevima kako bi se proces ubrzao.

3. Gerbilovi imaju duge stražnje noge

U usporedbi s njihovim prednjim nogama, gerbilovi imaju duge leđa. Postoji nekoliko razloga za to; oni koriste svoje stražnje noge da brzo kopaju, udaraju stražnje noge na tlo kako bi podigli alarm ako osjećaju opasnost, a muškarci udaraju nogama nakon parenja.

Mladi gerbilti često će udarati svoje stražnje noge za ono što izgleda kao bez razloga. Vjeruje se da prakticiraju kretanje u pripremi za potrebom da podignu alarm. To može biti malo neugodno kod kuće, ali praksa je savršena!

4. Gerbilovi su jako mrzili

Budući da njihovi zubi i dalje rastu tijekom cijelog života, gerbils moraju svakodnevno mrviti. Najbolje rješenje koje im možete ponuditi je staviti neke gnusne igračke u njihov kavez. Vole žvakati kroz kartonske cijevi, ali komadi od drva pružaju bolji dugotrajni mrvljenje.

U divljini gerbil će gnječiti na grani borovine, skidanjem svih borova prije nego što se preseliti na samu granu. Dokaz da se skupina gerbila nalazi u blizini, često se mogu usmjeriti mrljama na drvu na tom području.

Tražite besplatne savjete za ljubimce vašeg glodavca ?. Kliknite ovdje kako biste se pridružili Ujedinjenom Kraljevstvu ljubimac zajednice - PetForums.co.uk

5. Gerbils su pametni

Gerbilovi su pametne male životinje, nauče puno opstanka i ponašanja od svojih roditelja. Oni će naučiti što mogu ili ne mogu jesti gledajući njihove roditelje.

Oni nisu tako prilagodljivi kao štakori kada su u pitanju trikovi učenja od ljudi, ali mogu pokupiti neke osnovne trikove i manire. Korištenje tretira kao nagrade je sjajan način da ih se odgovori na ono što tražite.

6. Gerbilovi imaju mnogo načina komuniciranja

Gerbils ne koriste samo njihovo slušanje kako bi komunicirali, imaju jako melodije smisao za miris. Označavaju svoj teritorij pomoću njihove mirisne žlijezde i mogu reći je li još jedna gerbila označila područje.

Ženke gerbils označavaju svoje pups s njihovim miris, to im pomaže prepoznati svoje potomstvo i upozoriti druge gerbils daleko.

7. Gerbils su vrlo društvene životinje

Ta se točka ne može dovoljno naglasiti, ako želite da vam gerbils budu sretni, morate im dati tvrtku. To znači da ima svog prijatelja u svojem kavezu kako bi se družili i zabavljali s tobom.

U divljim gerbilima grade svoje brojeve kolonija pridržavajući se mnogih generacija potomaka. Grupe se često mogu izgraditi na oko 17, a mnogi gerbili igraju i pomažu jedni drugima svakodnevno.

Potomstvo će provesti dosta vremena sa svojim roditeljima, učeći ključne životne vještine kako bi im omogućio preživljavanje i život zdravo u divljini.

8. Gerbilovi se oslanjaju na svoje očeve

Mužjaci su uključeni u odgoj štenaca. Oni pomažu sakupljanjem gnijezdećih materijala kako bi ih zaštitili, čiste pse, a kako starimo, pokazuju im kako skupiti hranu i materijale za sebe.

To je dokazana činjenica da će štene s očevima prisutnima ranije otvoriti oči. Gerbilovi imaju koristi od stabilne obiteljske jedinice, što se može vidjeti u zatočeništvu.

9. Gerbils su čiste životinje

Budući da se gerbils prilagođavaju toplim i suhim klimatskim područjima, piju malo i pomažu vrlo malo kao rezultat. To znači da su njihovi kavezi čišći i mirisati svježiji od dosta drugih glodavaca. Iako to ne može biti prodajna točka sama, to je mali bonus kada je u pitanju čišćenje njihov kavez.

10. Gerbilovi dolaze u mnogo boja

Boja koja se najčešće vidi je agouti. No, postoji mnogo više varijacija, uključujući uočene, crne, zlatne, jarke i mnoge druge. Različite gerbilne boje također imaju različite osobine ponašanja. Crne gerbilice često koriste svoje mirisne žlijezde, na primjer, agouti gerbil. A ženama se smatra da preferiraju muškarce iste boje.